Wat is er in de buurt te doen of verdient er aandacht, de komende tijd ?

 

Hier vindt u berichten over activiteiten die o.a. door Erasmusheem, Maarwold, Nicolaasparochie en Westerholm zijn aangemeld, en waar u heen kunt als u in de buurt wat wilt ondernemen.

Maar hier worden ook punten van aandacht vermeld. 

Als u zelf iets ter plaating wilt aanmelden, mail het bericht dan naar mailbox@energiek-maarwold.nl . 

Activiteiten

 

Zonnehof

Als u eens geen zin hebt om zelf te koken maar ook niet in veel gedoe dan kunt ook dagelijks het restaurant van de Zonnehof bezoeken. Omwille van de planning is het dan wel nodig om dit voor 10.00 uur door te geven.  De maaltijd begint om 12.30 uur 

 

 

3 oktober: Start Open Gym Haren

Op 3 oktober starten gratis beweeglessen, onder de naam Open Gym Haren. In het Boeremapark en in het Park aan de Mellenssteeg worden twaalf weken lang in de buitenlucht trainingen aangeboden. Open Gym is een initiatief van de Gemeente Groningen. De lessen zijn laagdrempelig en worden gegeven op ieders eigen niveau. Ervaren beweeg- en leefstijlcoaches zorgen voor de begeleiding. Zij helpen om je energieker te voelen en je weerstand en conditie te verbeteren. Ook sociaal en ontmoeten staat tijdens deze lessen centraal. Want wat is er nu leuker en gezelliger dan samen met anderen lekker te bewegen?  

Namens de coaches ben je van harte welkom om deel te nemen!

Kijk binnenkort voor meer informatie en het actuele lesrooster op www.opengymgroningen.nl

Dinsdag  

18:00u   XCORE                 door Jolanda Berends                                    Boeremapark

19:30u   Circuittraining     door Maaike Blekman/Love that Body         Park aan de Mellensteeg bij De Octopus

Woensdag

19:00u   Powerwalken      door Margreet Ebens

Park aan de Mellenssteeg bij De Octopus

Vrijdag

9:30u     TAICHI                 door David Knibbe

Boeremapark

Zondag

11:00u   Bootcamp           door TheGymHaren/Joren Groenendijk      

Park aan de Mellenssteeg bij De Octopus

 

Nicolaaskerk, maand oktober 2022

In de maand oktober is er  een fototentoonstelling van Mariakapellen waar die ook staan in Nederland, Europa of elders ter wereld, gefotografeerd door eenieder tijdens een reis of vakantie. Heeft u ook een foto van een Mariakapel, stuur uw inzending dan vóór 10 sept aan:

expo.nicolaas@outlook.com

dan wordt die ook opgenomen in de tentoonstelling. Vermeld in ieder geval daarbij waar die kapel staat, zodat we die plaats kunnen markeren op de wereldkaart. De openingstijden van de tentoonstelling worden nog nader bekend gemaakt.

Zaterdag 19 november 2022, Nicolaaskerk

Op 19 november zal het Kamerkoor Peize een avondconcert verzorgen in de RK-Nicolaas kerk. Nadere informatie wordt nog bekend gemaakt.

Zondag 18 december 2022, Nicolaaskerk

In 2021 kon het kerstconcert op het laatste moment niet doorgaan i.v.m. Covid-19. In 2022 is het Nicolaaskoor in september met nieuwe energie begonnen met de repetities voor het Kerstconcert 2022 dat plaats vindt op zondagmiddag 18 december.  Het wordt een concert in de Engelse traditie: Festival of Nine Lessons and Carols.  Het koor staat onder leiding van Trevor Mooijman en voor dit project heeft het koor al een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Ook enthousiast geworden,  aanmelden kan via www.nicolaaskoor.nl

AANDACHTSPUNTEN

Katten in de buurt

Zonnedak in Onnen