Projecten Energiek Maarwold

Op deze pagina's wordt informatie gegeven over de projecten die door de Coöperatie Energiek Maarwold zijn geïnitieerd.  Daarbij gaat het met name over de projecten Zonnedak Nicolaaskerk,   Bij-bliotheek (Lutsborgweg),  Nestkasten in de wijk,  Bollen in de buurt en  Zwerfvuil.  Tenslotte is hier nog een pagina opgenomen met projecten die in voorbereiding zijn.  Aandacht in dit kader graag voor een energiek geluidsscherm langs de A28.

Op deze instap=pagina zijn verder alleen een paar 'groene'  berichten opgenomen met verwijzingen naar websites die ons op ideeën kunnen brengen voor nieuwe acties!  

 

Recycling van planten en struiken

Bij renovatie van een huis of een hele buurt, blijken talloze planten en struiken    - en zelfs bomen - in de afvalcontainer terecht te komen.  Jammer toch?  Zie hier een website met suggesties om daar wat aan te doen: 

klik hier voor deze website

 

Verder vergroenen van de buurt

Al jaren zijn er mensen -vooral in stedelijke gebieden, all over the world- bezig om hun omgeving te vergroenen . Ook  al is onze buurt best wel groen, het is qua biodiversiteit nog wel een heel saaie buurt!  Misschien kom je ook zelf op mooie ideeën voor je eigen omgeving vanuit de website van de groep die zich ''guerillagardeners'' noemt.