Zwervend vuil

Op veel plaatsen, ook in onze buurt, ligt er regelmatig zwerfvuil  Langs de straten, in perken en plantsoenen en op de P+R pleinen (Nesciolaan).  Zoals bekend inspireert de aanwezigheid van zwerfvuil anderen om daaraan mee te doen.... Alleen daarom al is het van belang regelmatig de strijd aan te gaan met dat zwerfvuil.  In het kader van speciale internationale of lokale dagen, zoals de World Clean Up Day of de Lentekriebels-actiedag wordt er door een groepje vanuit Energiek Maarwold meegedaan aan het inzamelen van zwerfvuil.  De gemeente stelt daarvoor onder meer grijpers ter beschikking. Aanmelden om eens mee te doen wordt zeer gewaardeerd.

 

15 maart 2024 

Er is deze middag afval ingezameld in de omgeving Emmalaan, W Drift, Leo Polakweg, deel Hemsterhuislaan met omgeving Buut. (De laatste keer was in januari geweest.)  

De hoeveelheid afval viel mee, behalve een grote hoeveelheid reclamefolders bij de sloot. Er zijn nog heel veel folders uit het water gevist.. We hebben twee volle vuilniszakken met folders in plastic voor de Gemeente achtergelaten bij het bankje  bij het gebouw van Gemeentewerken en dat bij de gemeente gemeld. 

Wilbert, Seerp, Renée, Michel en Zwaan waren present. Aansluitend gezellig thee gedronken bij Zwaan. 

Bijgevoegd een  actiefoto  en een klein deel van wat we tegenkwamen. 

 

De volgende zwerfvuil-actie is:  zaterdagmorgen 20 april 2024

Inmiddels heeft Zwaan Rabbers de functie van coördinator van deze project-activiteit op zich genomen! . Er zijn altijd nieuwe medewerkers welkom! Meld je aan via de mail:  mailbox@energiek-maarwold.nl

 

EERDERE ZWERFVUIL- acties  :

Op 15 april 2023 was er een Zwerfvuil- actie.  Een succes! Een foto willen we u niet onthouden.

    Ook op zondag 16 juli 2023 hebben we volgens afspraak opnieuw een ronde geraapt. Minder grote opkomst dan vorige keer. Deels door vakantie, deels doordat we een zondag hadden gekozen. Zwaan en Roelof ontfermden zich daarom eerder in de week al over het Transferium, Renée, Paulien, Seerp en Paul liepen Emmlaan , Nesciolaan, Meerweg en Vondellaan om tenslotte op de parkeerplaats bij de Jumbo te eindigen. Daar werden we spontaan uitgenodigd door het ondernemersechtpaar van de Ekoplaza voor een kopje koffie. Let wel, op zondag in de zaak aan het werk en dan zo een sympathiek gebaar!

    Alleen  regelmatig rapen heeft blijvend effect. En omdat het ook vooral een heel gezellige bezigheid is en achteraf altijd weer met een tevreden gevoel wordt afgerond, geven we de voorkeur aan een
    gezamenlijke aanpak boven onderling de wijk verdelen waarbij ieder zijn eigen stuk onderhoudt.